De Machines van Leonardo da Vinci

Onze team building activiteit “De Machines van Leonardo da Vinci” geeft de deelnemers de unieke mogelijkheid om in de voetstappen te treden van één van de grootste genieën van de Renaissance. De deelnemers moeten een bouwtekening maken en vervolgens hun eigen machine realiseren met behulp van materialen als hout, karton en touwen. 

Het is een intensieve activiteit waarbij veel toewijding en inzet gevraagd is, maar het belooft een prachtig eindresultaat op te leveren! Maak ingewikkelde constructies zoals antieke katapulten en andere ontwerpen van Leonardo da Vinci.

 

Het doel? Een perfect functionerende machine creëren.

Wat is er zo moeilijk? Tot op het laatste moment weet het team niet welke materialen ze tot hun beschikking zullen hebben!

Wat zijn de effecten op het team? Het team moet leren om niet alleen een complex object, zoals een katapult of auto, te ontwerpen, maar ze moeten vooral leren om hun tijd en hulpbronnen goed te benutten. Om een fantastisch resultaat neer te kunnen zetten is veel individuele inzet en groepswerk nodig!

Het ecologische aspect? Ook in deze activiteit denken wij aan het milieu: we gebruiken altijd gerecyclede en verzamelde materialen en we proberen zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken zoals hout, karton en papier.

Wil jij net zulke mooie creaties maken als Leonardo da Vinci? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.