Schattenjacht met Pokémon!

Aangezien Pokémon Go zo’n groot succes is, hebben wij een activiteit ontwikkeld die hierop gebaseerd is: “Schattenjacht met Pokémon”! Het is een andere manier om het spel Pokémon Go te spelen, waarbij we de nieuwste technologische ontwikkelingen toepassen. Maar natuurlijk is het hoofddoel om het team een leuke dag te bezorgen waarin zij het groepsgevoel versterken.

Schattenjacht in een nieuw jasje

Pokemon Go Realtà Aumentata

Waarom heeft Pokémon Go zoveel succes? Dit komt door de revolutie die op dit moment plaatsvindt in het online gamen: virtuele elementen worden toegevoegd aan de realiteit. Bij Pokémon Go op een smartphone is dit virtuele element een Pokémon. De Pokémon zie je via je beeldscherm in de realiteit, aangezien je telefoon via de camera een reconstructie maakt van je omgeving. Je moet deze Pokémon vangen en daarna trainen om zo tegen andere Pokémons te kunnen vechten.

Deze “nieuwe” realiteit willen wij graag gebruiken in onze activiteit “Schattenjacht met Pokémon”. In deze activiteit geven we de deelnemers een iPad, welke de functie van een kaart overneemt. Hij geeft handige tips voor de route, geeft aan welke opdrachten moeten worden uitgevoerd en geeft de mogelijkheid om onderling te kunnen communiceren. Door aspecten van het spel Pokémon Go toe te voegen wordt het spel nog interactiever en moderner!

Met of zonder begeleiding?

Caccia al Tesoro con iPad

Onze intentie is niet om de deelnemers Pokémon Go te laten spelen, dit is namelijk een individuele activiteit waar de interactie met andere spelers alleen via de gevechten van de Pokémons plaatsvindt. Maar onze team building activiteit is iets compleet anders! We kunnen natuurlijk geen groepsgevoel creëren als iedereen op zijn eigen scherm zit te kijken. Hoe doen we dat dan?

Ons voorstel is het volgende: de “Schattenjacht met Pokémon” bevat elementen van deze “nieuwe” realiteit, dit kunnen tekenfilmfiguren zijn of andere personages of elementen, maar hier houdt het niet op! Zoals in al onze andere Schattenjacht Team Building Activiteiten blijven de belangrijkste aspecten het ontdekken van de stad en het uitvoeren van leuke en creatieve activiteiten met je team. De activiteiten zijn zo vormgegeven dat men moet samenwerken met andere teamleden maar waarbij soms ook interactie met de locale bevolking nodig is om de opdrachten te voltooien.

Het concept van Schattenjacht blijft hetzelfde, maar wordt bij deze activiteit in een nieuw jasje gestoken. Het is vernieuwend, interactief en nog intensiever!

Wil jij experimenteren met de “nieuwe” realiteit? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.