Body Percussie

 

Het lichaam als muziekinstrument

Body Percussie is niet alleen een leuke teamactiviteit, maar ook een goed instrument om de creativiteit los te maken en de communicatievaardigheden in de groep te verbeteren. Met behulp van onze leraren leren de deelnemers om een harmonisch ritme te laten ontstaan. Dat lijkt misschien moeilijk, maar het is een fluitje van een cent!

Muzikale Team Building: Body Percussie van Team Working op Vimeo.

Body Percussie is een activiteit die mensen samenbrengt en verbindt. Muziek is een sterk instrument om interactie in een groep te stimuleren en mensen samen te brengen. In een mum van tijd leren de deelnemers om een synchroon ritme te creëren waarbij alle lichaamsdelen worden gebruikt.

Het maken van muziek met gebruik van het lichaam bevat verschillende culturele elementen. In de prehistorie bijvoorbeeld werd body percussie gebruikt als manier om met elkaar te communiceren. Vandaag de dag is body percussie een manier om meer inzicht te krijgen in de dynamieken van relaties en om relaties te laten ontstaan. Ook kan het helpen om de performance van een persoon of groep te verbeteren.

Body Percussie is geschikt voor alle soorten groepen en kan worden vormgegeven op verschillende manieren:

  • Activiteit om het ijs te breken tijdens een conferentie of symposium.
  • Team building activiteit om de deelnemers te prikkelen en te vermaken.
  • Team Building als training, waarbij wordt gewerkt aan communicatievaardigheden en teamwork.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.