Detective in de Stad!

Het Colosseum, de Trevi Fontein, gli Uffizi, Santa Maria del Fiore, Piazza San Marco, de Dom van Milaan en de huizen bij het Comomeer. Als we een lijst zouden moeten maken van alle schoonheden van Italië, dan zouden wij daar eeuwig mee bezig zijn. In Italië is er zo veel te ontdekken aangezien het land zo rijk is aan cultuur, kunst, geschiedenis en aan bijzondere verhalen, die bijna niemand kent. Daarom was ons idee om het enthousiasme voor reizen te combineren met de natuurlijke aantrekkingskracht van geheimen en mysterie op de mens. Dit heeft zich gevormd tot onze nieuwe activiteit: “Detective in de Stad”.

 

“Turijn, mijn vriend, is een grote ontdekking… Ik ben in een goed humeur en ik werk van ochtend tot avond – een klein muzikaal pamflet houdt me bezig. Ik eet als een God, het lukt me om te slapen ook al is er veel lawaai van de koetsen die ’s nachts langs komen. En de lucht: droog, stimulerend, blij: de eerste plek die ik zie waarin je dit kan vinden!”

Zo beschreef de Duitse filosoof Nietzsche de eerste hoofdstad van Italië in de brief uit 1888 aan zijn vriend  Peter Gast.

Zoals een dame uit andere tijden, betovert Turijn je al bij jullie eerste ontmoeting. Het zal onmogelijk zijn om je blik af te wenden van deze schoonheid.

Turin main square

Ontdek de fascinerende en antieke kenmerken van de stad. De oorsprong van deze stad ligt met zijn wortels in verschillende legendes waarin de Kelten, Romeinen, een stoere stier en de Griekse en Egyptische goden een rol spelen. Ontdek de mysteries van de Romeinse bouwstijl en de Middeleeuwse straatjes waaronder zich mysterieuze labyrinten uitstrekken. Hierover zegt men dat alchemisten en magiërs er goud, edelstenen en de steen der wijzen probeerden te creëren.  Je kunt wandelingen maken tussen de elegante paleizen van de koningen van Italië, waarbij je kunt zoeken naar de geheimen van deze stad. De kerken en monumenten zitten er vol mee!

 

Op het spoor van de moordenaar

Tijdens jullie tocht is het erg waarschijnlijk dat jullie gebouwen zullen vinden die een duistere geschiedenis hebben.

Het verhaal gaat dat in de paleizen de kamers werden bewoond door geesten van ongelukkige edelvrouwen en jonge soldaten. Recent hebben in de gewone huizen echte gruwelijke criminele gebeurtenissen plaatsgevonden. Veel van deze zaken zijn nog steeds niet opgelost en zijn daarom nog steeds een raadsel voor de detectives van Turijn.

Een werknemer die op een hele bizarre manier gewond is geraakt en een vrouw die dood is gevonden in haar appartement… lukt het jullie om op basis van het bewijs en de getuigenissen de zaak op te lossen?

Het ontdekken van het motief en het vinden van het moordwapen om vervolgens die schuldige te vinden is een moeilijke opdracht met veel obstakels. Maar niks is onmogelijk voor een  sterk team dat zich weet te concentreren op het doel. Stel jullie detective vaardigheden op de proef, observeer al het bewijs, formuleer hypotheses en overleg deze met de rest van je team om de zaak te kunnen oplossen!

Een geweldige dag!

Een speelse en leerzame activiteit, waarbij het team een unieke dag kan beleven! Wat is het resultaat? Dat zullen jullie zien tijdens de activiteit: plezier, motivatie, samenwerken, het luisteren naar anderen, leiderschapsvaardigheden en nog veel meer. Deze vaardigheden heb je nodig om het spel te winnen en kunnen je ook daarbuiten nog van pas komen! Probeer het uit!